Fck It Art 'sCool
voor coole gasten en flower girls die willen creëeren!

Een Art 'sCool waar jij straalt!
Van binnenuit gaat creëren, zonder oordeel. Het stemmetje in jou gaat er namelijk niets van vinden, ook het oordeel van je omgeving doet je niets, want hé F*ck it !

'Jarenlang heb ik me druk gemaakt. Over wat een ander 'ervan zou vinden'.
Totdat ik erachter kwam dat het vooral 'ik zelf' was 'die er wat van vond.'

Iemand zei tegen mij: 'f*ck it Anneke, jij gaat gewoon kunst maken! Op de manier hoe het voor jou goed voelt. Noem het desnoods 'f*ck it art' 

En Fck It Art 'sCool is geboren.

Waar gaat kunst eigenlijk over? Iets wat iedereen zou mogen voelen.

Kunst gaat over jou. Kunst gaat over jouw beleving. Over wat jouw bezig houdt. Kunst draait om jou. Want hé, wees eerlijk, dat is toch het allerbelangrijkste! Dat jij lekker bezig bent, dat jij lekker in je vel zit, dat jij je verder ontwikkeld, dat jij in je kracht komt te staan, dat jij zelfverzekerd bent, geen twijfel hebt over wie je bent, over wat je doet en hoe jij creëert?

F*ck it, that's nobody's business, but yours!

Wanneer jij dit ervaart in het maken van kunst, zul je zien dat je dit toe gaat passen in het dagelijks leven. Dat je creatief om zult gaan met de uitdagingen die je tegen komt. Dat je weet dat je de juiste keuzes maakt. En ook al kies je soms iets wat achteraf anders uitpakt dan verwacht, dan 'nail' je dat! Jij weet als geen ander hoe om te gaan met tegenslag. Jij weet dat dat juist de dingen zijn waar je enorm van leert! Dus jij denkt, 'kom maar op', no problem! Put some creative stuff in it and it's gonna turn my way!

Dus wat gaan we doen?

Wij gaan samen met een aantal gelijk gestemden het pad van kunst maken bewandelen.

Met een groepje van circa 6 jongeren tussen de 12 en 16 jaar, gaan wij heerlijk los met creëeren! Doen wat goed voelt. Lekker kliederen en uitproberen. Zonder oordeel.

De intentie van deze school is dat het eigenlijk geen school is. Want ik ga je niet echt wat leren. Het is een creatieve plaats voor jongeren. Voor jongeren die vrij willen kunnen bewegen, zonder oordeel. Die willen leren om te creëren, zelfverzekerd willen worden, leren om keuzes te maken, in hun eigen kracht willen komen te staan, willen leren omgaan met tegenslag, andere jongeren willen ontmoeten, ontspanning zoeken, technieken willen leren of juist eigengereid zijn en dit verder willen ontwikkelen op kunstzinnig vlak.

Jongeren die f*ck it willen leren zeggen en vervolgens doorgaan.

Je gaat het vooral zelf doen. Jezelf dingen (aan)leren. Leren om niet te oordelen. Ik begeleid je hierin en kan je tevens technieken aanreiken als je dat wilt.

Hoe verloopt de middag.

We starten met een glas fris of kop thee en wat lekkers. Muziekje erbij om even te 'landen' in mijn atelier. Even kletsen met elkaar, je mag een kaartje trekken uit een carddeck als je wilt, en vervolgens mag je een keuze maken wat je wilt gaan doen. Je kunt kiezen uit : schilderen, kleien, illustreren, collages maken, assemblages maken, grafische druktechnieken, stof bedrukken of met was werken. Jij hebt de regie. Ik begeleid waar nodig. Wanneer iedereen het leuk vind en het weer laat het toe dan kunnen we ook naar buiten gaan en ons met straat- of natuurfotografie bezig gaan houden.

Voor degene die het graag wil en er is ruimte dan kan er gewerkt worden met een Adobe programma op een Apple computer. Hier kan ik je de basis van leren. Kortom er is veel mogelijk en alles is bespreekbaar. Jij hebt de regie en ik ben flexibel!

Wanneer je vrij in de kunst leert creëren, zonder te oordelen of je af te vragen wat een ander ervan vindt, dan zul je dit ook in het dagelijks leven meer leren toe te passen.

We gaan werken in een groep van circa 6 jongeren.

Zin in? Kom op dan, zeg F*ck it en stuur een mail!
Dan vertel ik je de overige ins &outs!

Heb je vragen?
Bel of mail gerust.

Tel: 06 12 80 72 55
tempeldesign@ziggo.nl

Vraag naar Anneke.