F*ck It Art school

Een Art School waar jij straalt!
Van binnenuit gaat creëren, zonder oordeel. Het stemmetje in jou gaat er namelijk niets van vinden, ook het oordeel van je omgeving doet je niets, want hé F*ck it!

Jarenlang heb ik me druk gemaakt. Over wat een ander 'ervan zou vinden'.
Totdat ik erachter kwam dat het vooral 'ikzelf' was 'die er wat van vond.'

Waar gaat kunst eigenlijk over?
Toen ik de opleiding volgde voor Autonoom Beeldend Kunstenaar aan de kunstacademie werd er in één van de eerste lessen gezegd: ' vergeet je intuïtie.
Kunst wordt niet vanuit intuïtie gemaakt.'

Mijn antwoord daarop was: ' What the f*ck!?'
Jarenlang creëerde ik alleen maar vanuit mijn intuïtie!

Daar ging kunst toch over? Wat je voelt, wat je ervaart en van daaruit beeldend (ver)werken?

Nop. Werd mij gezegd. Kunst is onderzoek. Een thema onderzoeken, uitwerken en steeds dieper op deze materie ingaan. Schetsen, ontwerpen, proefjes maken, onderzoeken, tot je uiteindelijk je grenzen gaat verleggen, niet te snel tevreden bent, buiten je comfort zone treedt om uiteindelijk tot een eind werk te komen.

Stoppen met kunst maken.
Ik klapte volledig dicht. De eerste drie jaar heb ik als zeer vermoeiend, onzeker, wankel ervaren. Ik was boos, teleurgesteld en wilde ieder jaar weer, stoppen. Ik voelde mijn eigen kunst niet meer. Was los van mijn intuïtie en alleen met onderzoek en scriptie bezig. Ik oordeelde en vond dat ik nog nooit zulke waardeloze kunst had gemaakt dan deze afgelopen drie jaar.

Aan het eind van jaar drie wilde ik wederom stoppen. Ik was er klaar mee.
Tot mijn man zei: ' Anneke, je bent al drie jaar bezig met de academie, maak het nu dan ook af'. En dat heb ik gedaan, ... dacht f*ck it! Ik ben drie jaar verder en ga nu kunst maken op de manier hoe het voor mij goed voelt. Niemand gaat mij meer vertellen hoe ik het moet doen. Ik pak de dingen uit de opleiding waarvan ik denk dat ik er verder mee kom en de rest laat ik voor lief.

En wat bleek, dit was ook de bedoeling van de opleiding. Op den duur 'f*ck it' zeggen en je eigen autonomie inzetten. Ik zette mijn intuïtie weer in, ben geslaagd en daar ben ik trots op. Ik heb er veel geleerd en wat er wel en niet voor mij werkt.

Ik ben nu een jaar klaar en mijn kunst staat weer stil. Daar waren opeens de stemmetjes weer, ik kan het niet, het is toch niet goed genoeg, anderen zijn beter.... Wat zullen ze er wel niet van denken.... wat vind ik er zelf van?

Tot iemand tegen mij zei: 'f*ck it Anneke, jij gaat gewoon kunst maken! Op de manier hoe het voor jou goed voelt. Noem het desnoods 'f*ck it art'

En de F*ck It Art School is geboren!
Een school waarin wij samen het pad van kunst maken gaan bewandelen. Met een groepje gelijkgestemden gaan wij heerlijk los met creëeren! Doen wat goed voelt. Lekker kliederen en uitproberen. Zonder oordeel.

De intentie van deze school is dat het eigenlijk geen school is. Want ik ga je niet echt wat leren. Het is een creatieve plaats voor vrouwen die niet langer in een keurslijf willen zitten. Voor vrouwen die vrij willen kunnen bewegen, zonder oordeel. Die willen creëren.

Die f*ck it zeggen en doorgaan. Dus je gaat het vooral zelf doen. Jezelf dingen leren. Leren om niet te oordelen. Ik begeleid je hierin en kan je wat technieken aanreiken als je dat wilt.

Wanneer je vrij in de kunst leert creëren, zonder te oordelen of je af te vragen wat een ander ervan vindt, dan zul je dit ook in het dagelijks leven meer leren toepassen.

We gaan werken in een groep van maximaal 6 vrouwen.

Zin in? Hoppatee, zeg F*ck it en stuur een mail!
Dan vertel ik je de verdere ins &outs!

Heb je vragen?
Bel of mail gerust.

Tel: 06 12 80 72 55
tempeldesign@ziggo.nl