MOETEN versus ONTMOETEN

15-04-2016

MOETEN : noodzakelijk, verplichting, dwang
ONT-MOETEN : mogen, kunnen, kiezen, willen, dienen
En daar zijn wij mee bezig geweest de afgelopen week. En met 'wij' bedoel ik de kinds en ik. Manlief heeft zichzelf lang geleden al ont-moet.

Wij zijn nu zover om het WERK woord 'moet(en)' voor eens en voor altijd te schrappen uit onze woordenlijst. Ik heb een spaarvarken neergezet. Bij ieder gebruik van het woord 'moet(en)' mag hij zijn buikje vullen met 10 eurocent. Binnen twee dagen heeft hij zijn buikje al behoorlijk rond gegeten. Tjonge, jonge wat moet ik toch veel.
Maar van wie eigenlijk?
Juist .... , Just Me, Myself and I.

Ik moet 's morgens opstaan, de kinderen en mezelf verzorgen, ik moet de kinderen naar school brengen en vervolgens moet het huis aan kant, moet ik boodschappen doen, moet ik de kinderen ophalen, rijden van en naar sportclubjes en vriendjes en dinnetjes, vervolgens moet ik eten koken en het avondritueel vervullen. Tussendoor moet ik ook nog tekenen, schilderen, schrijven, ontwerpen, studeren, sociale contacten onderhouden, mezelf (spiritueel) ontwikkelen en .. oh ja, ik MOET ook nog sporten, ik moet mijmeren, ik moet dromen, ik moet niets doen, ik moet eerlijk zijn, ik moet er voor anderen zijn en ik moet ook nog gezellig zijn ... , ik geloof dat ik nodig moet ONTSPANNEN !
En.. ik geloof dat jij (mits je nog niet afgehaakt bent) tijdens het lezen al moe wordt. Ik wel namelijk.

Dus ... ik heb besloten om Me, Myself and I te gaan ont-moeten.
En de kindjes helpen fanatiek mee.
De kindjes hebben voor hun zelf een wedstrijdelement toegevoegd. Zij 'moeten' er ook wat aan hebben, toch? Ik ben niet zo van de wedstrijdjes. Ik win namelijk nooit en dat hoeft ook niet, dat 'moet' dan weer niet , maar in dit geval ga ik de uitdaging aan. Vooral omdat ik denk dat de kindjes zullen gaan winnen.
Moeders versus de kindjes. Moeten versus Ont-moeten. Bij iedere overtreding krijgt de andere partij een punt. Wie na een week de meeste punten heeft mag zeggen wat we gaan eten.
Ik vermoed dat het patat en pizza gaat worden.....
Binnen een halve dag staan de kindjes voor met 22 - 5.
OEPS, werk aan de winkel moeders!