Hallo. Welkom op mijn website!
Mijn naam is Anneke van der Tempel.

Twaalf jaar lang heb ik met liefde de communicatieve vertaalslag naar wensen van mijn opdrachtgevers mogen maken met mijn grafisch bureau. In 2016 werd het tijd voor verdere ontwikkeling in vrijer werk en ben ik in inmiddels afgestudeerd Autonoom Beeldend Kunstenaar.

Door emotie, mijmeringen en het onderbewustzijn laat ik mijn werken ontstaan. Hierin is mijn intuïtie leidend. Vaak ontstaat er beeldend werk vanuit herinneringen die betrekking hebben op eigen levenservaringen. Daardoor is mijn werk over het algemeen autobiografische te noemen. Toch zijn er mensen die vanuit eigen belevingen herkenning zien, waardoor sommige van de werken universeel genoemd worden.

Abstractie, lijnenspel, primaire kleuren, de rust en eenvoud in de schilderwerken en illustraties verraden het grafisch verleden en de liefde voor de periode rond de Stijl en Bauhaus. Door procesmatig te werken daag ik mezelf uit om deze comfort zone te verlaten en nieuwe technieken te hanteren. Middels collagetechnieken betreed ik de wereld van het Surrealisme en Jugendstil en vertaal deze in illustraties om vervolgens uit te werken in 3D of in een assemblage. Vaak staan deze ontwerpen lijnrecht tegenover het abstractere werk. Hoewel er toch grafische invloeden zichtbaar zijn. Het bloed blijft tenslotte kruipen waar het niet gaan kan.

Naast het vrij of in opdracht maken van beeldende kunst word ik nog regelmatig ingehuurd door bedrijven voor het verzorgen van de grafische vormgeving en social media.

Heeft u vragen?
Bel of mail gerust.

Tel: 06 12 80 72 55
tempeldesign@ziggo.nl

Contact 

Tempel Design Joure

Anneke van der Tempel
T 06 12 80 72 55
E tempeldesign@ziggo.nl